עקירת שיניים בעפולה
עקירת שיניים היא אחד הפחדים הגדולים ביותר של האדם! אנחנו בטוחים שהיא כואבת מאוד, נחרדים עצם המחשבה שאולי לא יהיה מנוס מביצוע עקירה ודוחים ככל יכולתנו את הביקור אצל הרופא.
אז אם גם אתם קראתם את הכותרת ונתקפתם בפיק ברכיים או חשש בלתי נשלט אז תדעו שאתם לא לבד, אך אנחנו כאן בשביל להרגיע, לסייע ולהכווין אתכם ככל הניתן.
עקירות שיניים הן בהחלט לא הבחירה האידיאלית אך לעיתים אין מנוס מלבצע אותן, הן צריכות להיות המפלט האחרון, לאחר שכבר מוצו כל האפשרויות הטיפוליות בשן. רק אם לא נמצאה תכנית טיפולית אלטרנטיבית מומלץ לעקור שיניים.
בשורות הבאות מסביר ד"ר טל אליהו, בוגר הדסה ובעלים של מרפאת שיניים בעפולה, מתי צריך לבצע עקירות, אילו סוגי עקירות קיימות ומספק מספר דגשים והמלצות.
מאחלים לכם קריאה נעימה, מאחלים לכם בריאות איתנה, נטולת כאבים ומודים לכם על הסבלנות.
מתי לבצע עקירות שיניים?
עקירת שיניים נובעת ממספר סיבות שהמרכזית והשכיחה שבהן הינה תהליך עששת מתקדם שמוביל לריקבון והרס של השן, שכבר לא מאפשר את שיקומה של השן.
מחלת חניכיים ונסיגת חניכיים גם הן עתידות להוביל לעקירות בלתי רצויות וכמובן בעיות בשורש השיניים (מוך השן) אשר לא נמצא להן מזור (במקרים כאלו ייתכן ויהיה צורך גם בתהליך של הקצעת שורשים).
כמובן כי קיימות סיבות נוספות המצדיקות עקירות שיניים אך חשוב לערוך בדיקה מקיפה בטרם מקבלים החלטה שכזו, להתייעץ עם רופא שיניים מקצועי ומנוסה שינסה למצוא את כל האלטרנטיבות הקיימות לפני שנפרדים מהשן.
סוגים שונים של עקירות שיניים
ישנם שני סוגים של עקירות, עקירת שיניים פשוטה ועקירה כירורגית. כיוון שמדובר בהליך שהוא טראומטי לגוף, כל עקירה, בין שהיא רגילה ובין שהיא כירורגית, מחייבת הקפדה מלאה על הוראות הרופא ומילוי הנחיותיו גם בבית, וזאת לצורך התאוששות טובה והחלמה מהירה.
עקירת שיניים רגילה
עקירת שיניים פשוטה נעשית לרב בהרדמה מקומית, כאשר השן העתידה לצאת מצויה במקום גלוי. אז נשלפת השן בעזרת צבת באמצעות נדנוד השן עד לשחרורה מהמקום בו היא נמצאה.
עקירת שן כירורגית
לעומת העקירה הפשוטה, עקירה כירורגית, הינה מורכבת יותר ודורשת, לרוב, הגעה לשיניים המצויות במקום פחות נגיש לרופא המטפל. עקירה כירורגית מתבצעת במצבים כגון שיניים כלואות המצויות בסמוך לעצבי הפנים ובמצבים מורכבים נוספים. במקרים של עקירה כירורגית יש צורך במומחה לכירורגיית פה ולסת, לעיתים בטשטוש קל ובמצבים מסוימים הרדמה מלאה.
כמו כן, עקירה כירורגית מצריכה בד"כ טיפול מיוחד לאחר עקירה כגון אנטיביוטיקה, נוגדי כאבים ושטיפות פה.
שיקום הפה לאחר עקירה
לאחר עקירת שיניים נוצר חלל ריק בפה, חלל זה יאפשר לשיניים שנותרו בפה לנוע בחופשיות ולכן מומלץ להתחיל שיקום פה בכדי למלא את החסר. שיקום הפה יכול לכלול הרכבת שתלים בשיניים או תותבות.
יש לציין כי תנודת השיניים לא תתרחש ביום אחד אך רצוי להתחיל בתהליך שיקום הפה מוקדם ככל הניתן. לכן, לאחר שמתרחשת החלמה מלאה מהעקירה ניתן להתחיל בהרכבת שתלים שגם להם ייקח זמן מסוים עד להשלמתם.
מומלץ לדבר עם רופא השיניים על התוכנית הטיפולית שתתאים עבורכם לאחר עקירות שיניים, לבחון את האלטרנטיבות ולמצוא את הדרך הנכונה, הבטוחה והבריאה עבורכם ועבור השיניים שלכם.
הנחיות לטיפול לאחר עקירת שיניים
אם עברתם עקירת שיניים, הרגישו טוב! דעו שמדובר בטיפול חיוני שנדרש לבריאות הפה בפרט ולבריאות הגוף בכלל. אתם ודאי רוצים לדעת איך תוכלו לתרום לתהליך ההתאוששות וההחלמה, ומה עליכם לעשות לשם כך. לנוחותכם, ריכזתי שאלות נפוצות של מטופלים שעברו עקירה, תשובות מלאות וכן הנחיות לטיפול ביתי מיטבי. אך שימו לב – מדובר בהנחיות כלליות למדי. אם אתם חווים כאבים קשים שאינם מידתיים, או מרגישים שמשהו לא תקין בתהליך ההתאוששות, דברו איתי מיד או הגיעו למרפאה לבדיקה ולטיפול.
עברתי עקירה וחזרתי הביתה. מה עליי לעשות?
מנוחה, מנוחה ועוד קצת מנוחה. נצלו את היום למנוחה והימנעו מעבודות בית, עבודות גינה או כל פעילות אחרת הדורשת מאמץ. יום העקירה הוא לא יום לפעילות גופנית ולספורט, וזוהי, למעשה, הנחיה מחייבת. שִכבו על הגב במיטה או על הספה ותִמכו בראש עם כמה כריות רכות ועבות במיוחד. כסו את הכריות במגבת כדי לספוג את ההפרשות שיופרשו מהפה בזמן השינה.
הפה עדיין רדום – מותר לאכול או לשתות?
כל עוד אתם מרגישים שהפה רדום, אל תאכלו ואל תשתו משקאות חמים. שתו נוזלים קרים בלבד – מים או מיץ טבעי ולא משקאות תוססים או חומציים. זכרו שהפה עדיין רדום, ואינכם יכולים להרגיש כאב או צריבה שעלולים להיגרם ממשקאות תוססים או חומציים.
ומתי בכל זאת אפשר להתחיל לאכול?
ביממה הראשונה ורק לאחר שההרדמה מתפוגגת אתם יכולים לאכול מאכלים רכים ופושרים ולשתות משקאות פושרים או קרים. הימנעו מלעיסת המזון באזור העקירה. לעסו אותו בצד השני של הפה. הימנעו משתיית משקאות אלכוהוליים כיוון שאלה עלולים להגביר את הדימום ולעכב את תהליך הריפוי וההחלמה. הימנעו מעישון סיגריות כיוון שהעישון מעלה את לחץ הדם ועלול להגביר את הדימום. למחרת תוכלו לאכול הכול כרגיל.
מותר לשטוף את הפה ולצחצח שיניים?
ביממה הראשונה אסור לשטוף את הפה. שטיפת הפה עלולה לפגוע בדם הנקרש באזור העקירה, ולעכב את תהליך הריפוי. בחלוף 24 תוכלו לשטוף את הפה. אם אתם בטוחים שאתם יכולים לצחצח בעדינות, צחצחו קלות את השיניים אך הימנעו מצחצוח באזור העקירה. אם אתם רגילים לצחצוח אגרסיבי, מוטב שביממה הראשונה תימנעו גם מזה.
מה לעשות אם יש דימום באזור העקירה?
זכרו שביממה הראשונה ייתכן דימום קל. אל תיבהלו, אך אל תירקו את הדם – זה חשוב מאוד! הדימום חיוני לתהליך היווצרותו של קריש הדם באזור העקירה וליצירת הרקמה החדשה בחניכיים. תוכלו ללחוץ קלות על אזור העקירה עם גזה סטרילית או עם שקיק רטוב של תה נטול קפאין. אם הדימום אינו פוסק כעבור יומיים או שלושה, דברו איתי.
יש לי כאבים חזקים – מה אפשר לעשות?
בימים הראשונים לאחר העקירה ייתכנו כאבים. תוכלו להיעזר בתרופה לשיכוך כאבים שאתם רגילים אליה, אך השתדלו לא לקחת יותר מכמוסה אחת ביום. אל תיטלו אספירין כיוון שאספירין מדלל את הדם ועלול לפגוע בתהליך ההתקרשות. אם אתם סובלים מקצרת (אסתמה), הימנעו ממשככי כאבים שמבוססים על איבופרופן. התייעצו איתי אם משככי הכאבים אינם עוזרים, ואתם זקוקים לתרופות חזקות יותר.
חלפו כמה ימים והכאבים לא עוברים – מה הסיבה לכך?
לעיתים רחוקות עלול להיווצר זיהום באזור העקירה אם לא נוצרה התקרשות מיטבית והאזור נותר יבש. זיהומים אלה עלולים לגרום לכאבים חזקים מאוד. במקרה של כאבים חזקים מאוד דברו איתי והגיעו למרפאה בהקדם לבדיקה ולהמשך טיפול. ייתכן שתזדקקו לטיפול אנטיביוטי.
מה אפשר לעשות כדי לזרז את ההחלמה?
חשוב שתקפידו על הוראות הרופא ותמלאו את כל ההנחיות שקיבלתם. אל תשטפו את הפה במשך 24 שעות ותנוחו ככל האפשר. למעשה זהו הכלל הראשון והעיקרי לזירוז ההחלמה. לאחר 24 שעות התחילו לשטוף את הפה במי מלח פושרים שלוש פעמים ביום. המלח מחטא את אזור העקירה ואת הפה בכללותו ומונע התפתחות של זיהומים ודלקות. המשיכו לשטוף את הפה במשך שבוע או לפי הוראות הרופא. הקפידו על תזונה בריאה ואִכלו מזונות שתומכים בגוף ובבריאותו. אתם יכולים ליטול ויטמינים כמו ויטמין C או D לחיזוק הגוף ולזירוז ההחלמה.
האם צריך להגיע לבדיקת מעקב במרפאה?
אם עברתם עקירה רגילה, קרוב לוודאי שלא תוזמנו לבדיקת מעקב במרפאה, אלא אם כן אתם סובלים מכאבים לא מידתיים או מרגישים שמשהו אינו תקין בתהליך ההחלמה. אם עברתם עקירה כירורגית, תוזמנו למרפאה כעבור שבוע או עשרה ימים כדי להסיר את התפרים ולבדוק שהכול תקין.
ד"ר טל אליהו וצוות המרפאה מאחלים לכם התאוששות מהירה והחלמה מלאה.
עקירות שיניים במרפאת השיניים בעפולה – טל אליהו
מרפאת שיניים טל אליהו, מזמינה אתכם לבצע עקירת שיניים בעפולה, רק כאשר הדבר הוא נחוץ והוא המפלט האחרון. נעשה כל שביכולתנו להציל את השיניים שלכם ולהעניק לכם טיפולים נטולי כאב.
עקירת שיניים בעפולה, במרפאת השיניים 'טל אליהו' – עם דאגה אמתית ללקוח ומתן כל הכלים והדרכים להפחתת הכאבים והפחדים.
נשמח לסייע לכם לצלוח את רגעים הלא נעימים הללו, להיפטר מהכאבים ולהיות בדרך הבטוחה לעבר בריאות איתנה של חלל הפה.
צרו אתנו קשר בלשונית המופיעה מטה (למידע ולייעוץ מקצועי).