השתלת שיניים - המדריך המלא

השתלת שיניים
תוכן עניינים

השתלת שיניים מזמן אינן בגדר מותרות ובזכות התקדמות טכנולוגית מרשימה איננה לעשירים בלבד. פה האדם הוא בעל חשיבות אסתטית מכרעת אך לא רק, דמיינו אדם בעל שיניים חסרות, מה הקונוטציות שעולות לכם? נכון, שיניים הן כרטיס ביקור ובעלות משמעות חברתית עליונה. אך לא רק, מה עם יכולת הדיבור של האדם, הלא גם היא מושפעת מהשיניים שלנו (אותיות שנחתכות בשיניים), ומה בדבר הפעולה ממנה בני אדם מפיקים את ההנאה הכי גדולה בחייהם – הלעיסה, האין היא תלויה בשיניים שלנו? המסקנה: שיניים בריאות, אסתטיות, המקנות נוחות ולעיסה איתנה הינן בעלות השפעה ישירה על איכות חייו של האדם.

מה בדבר מי שלא זכה לשיניים כאלה? הטכנולוגיה מצאה את הפתרון המושלם בדמות השתלות, המאפשרות לחייך בנוחות, בבריאות ובזוהר. שתלים דנטליים מהווים תחליף יעיל ואמין לשיניים חסרות וכעוגן בר סמכא לכתרים ותותבות. אז אם גם אתם זקוקים לתחליף לשיניים ומעדיפים מראה טבעי ואסתטיות מרשימה, השתלת שיניים היא הפתרון האולטימטיבי עבורכם. מדובר בשיטה יעילה מאוד שמוכיחה עצמה יומיום. ראוי לציין כי יעילות השיטה גבוהה מאוד ומחקרים בנושא מציינים שיעורים של מעל ל-95% הצלחה. כמובן, ככל שעוברות השנים כך משתבחים השתלים, איכותם והטכנולוגיה המלווה בתהליך, והאחוזים רק עולים.

בשורות הבאות ניתן לכם סקירה מקיפה אודות השתלת שיניים, נענה על שאלות נפוצות, נציין יתרונות וחסרות של שתלים, נדבר על מחיר של השתלות שיניים, גורמי סיכון שיכולים להשפיע על הצלחת ההשתלה ואף נספק המלצות ודגשים מפי רופא השיניים, קריאה מהנה.

 

אילו שתלים דרושים?

 

שתלים לשיניים הינם התחליף האיכותי ביותר לחוסר שיניים, השתלים מאפשרים להשיב לפה את תפקודו התקין, לשפר את מראה השיניים לאין ערוך ומחזירים את ההנאה מפעולת הלעיסה.

 

מושגים בהשתלת שיניים

מספר מושגים שיקלו על הבנת עולם השתלות השיניים:

  1. שתל – בורג בצורת קונוס או צילינדר המוחדר לעצם. קיימות שתי צורות נפוצות בשתלים: שתל המורכב משני חלקים – כתר ומבנה נפרד, ושתל המורכב מחלק אחד בלבד – כתר ומבנה כמקשה אחת.
  2. בורג כיסוי – זהו בורג המורכב על השתל לאחר ביצוע ההשתלה ועליו סוגרים את החניכיים.
  3. כיפת ריפוי – זוהי כיפה שמוברגת לשתל לאחר חשיפת השתל מתוך החניכיים.
  4. חשיפת שתל – חשיפת השתל לחלל הפה מתוך החניכיים.
  5. מבנה לשתל – זהו מבנה המיוצר במעבדה או בבית החרושת, המבנה מחובר לשתל ונושא אותו.
  6. כתר על גבי שתל – קיימים שני סוגים של כתרים:
    • כתר מודבק – זהו כתר המודבק למבנה על ידי דבק מיוחד.
    • כתר מוברג – זהו כתר המחובר למבנה ומוברג לשתל כמקשה אחת.
  7. השתלה מידית – זוהי השתלה המבוצעת מיד לאחר העקירה (שיטה אחרת הנהוגה היא המתנה של מספר שבועות לאחר עקירה ורק לאחר מכן ביצוע השתלה).
  8. העמסה מידית – מיד לאחר החדרת השתל (במידה והוא יציב מספיק) מרכיבים עליו כתר זמני.
  9. סד כירורגי – זהו סד מיוחד המיוצר במעבדה, לאחר תכנון המקרה על גבי תוכנת מחשב. התכנון נעשה על ידי הטכנאי והרופא המשקם. שניהם יחדיו קובעים את מיקום הכתרים העתידיים בצורה האופטימלית ביותר למטופל, ועל פי מיקום הכתרים קובעים את מיקום השתלים.
  10. השתלת עצם – כאמור, כל פה הוא בפני עצמו, וישנם מקרים בהם צריך תמיכה מוגברת לשתל עתידי. לכן, מבצעים השתלת עצם. גם כאן ישנו מגוון עצום של סוגי עצם: ממקור אדם, ממקור בהמה, עצם סינטטית, ועוד.
  11. הרמת סינוס – בשני צידי הפנים קיים סינוס מקסילרי. עם העלייה בגיל האדם, או לחילופין – בחוסר של שן/שיניים, מתרחשת צניחה טבעית כלפי מטה, דבר המקשה עלינו מאוד את החדרת השתלים. לפיכך, על מנת לבצע שתל בוחרים באחת מהפרוצדורות הבאות:
    • הרמת סינוס סגורה – כניסה לסינוס דרך הקדח של השתל.
    • הרמת סינוס פתוחה – כניסה לסינוס דרך חלון בצד הרמת הסינוס, החדרת השתלים ומילוי האזור בעצם.
    • שיטות זעירות פולשניות – שיטות מתקדמות מאוד המאפשרות הרמת הסינוס בצורה מאוד שמרנית, ויכולות להתבצע על ידי בלון או באמצעות שתל ייעודי.
  12. עצב מנדיבולרי – בלסת התחתונה קיים עצב העובר דרך העצם, ולכן בבואנו לבצע שתלים עלינו להתחשב בו מאוד, אחרת מסתכנים בפגיעה במערכת העצבים, ולכך השלכות רבות.

 

תכנון והתאמת הטיפול בשתלים דנטליים

שתלים דנטליים מספקים נוחות שאבדה, משיבים את יכולת הלעיסה ומונעים ספיגת עצם. כך בעצם משפיעים השתלים על כל מבנה הפנים. תכנית בניית השתלים צריכה להתבסס על מצבו של חלל הפה, רצונות המטופל והתקציב לתהליך. לאחר שיינתן מענה על האם בכלל קיים הצורך בהרכבת שתלים והאם פה המטופל יוכל לקלוט את השתל רק אז תבנה תכנית טיפולים מתאימה. ישנם משתנים רבים שעשויים להשפיע על התהליך כגון עובייה של עצם הלסת וגובהה – האם היא חזקה דייה לקלוט את השתלים? האם היא מצריכה עיבוי וכדומה.

 

בסרטון זה ד"ר טל אליהו מסביר על השיטות השונות הקיימות להשתלות שיניים

 

תהליך השתלת שיניים

בטרם ניגשים להתחלת הטיפול מבצעים הכנה של הלסת לקליטת השתל בצורה תקינה. יכולת העצם לקליטת הבורג נבדקת על פי פרמטרים של רוחב וצפיפות, לרוב מתקבלות ההחלטות באמצעות צילום CT.

לאחר מכן, עוברים לשלב הראשון בתהליך והוא החדרת השתלים (השתלים הם ברגים קטנים המגיעים בשתי צורות הברגה – קונוס וצילינדר, כאשר הצורה נבחרת על פי מידת התאמתה לפה המטופל) דרך החניכיים לתוך עצם הלסת, שם יוטמע השתל בתהליך הנקרא אוסטאואינטגרציה. החדרת השתלים נעשית באמצעות פעולה כירורגית (קידוח חור זעיר ככל הניתן). על אף הרצון "לצייר" פעולה זו כפשוטה צריך לזכור שעדיין מדובר בפעולה פולשנית שמחייבת זהירות רבה. שלב זה דורש תהליך החלמה הנמשך שלושה חודשים בלסת התחתונה וכשישה חודשים בהשתלות המבוצעות בלסת העליונה. תקופה זו הינה חשובה ובה נוצרים תאי עצם חדשים המקבעים את השתל למיקומו החדש.

התקבעות השתלים מהווה תמיכה מבנית לשיניים תותבות, כתרים לשיניים, לגשרים וכדומה.

 

בסרטון זה ד"ר טל אליהו מסביר מה זה ומתי עולה הצורך בהשתלת שיניים ומהם המצבים הרפואיים המובילים מטופלים לטיפול זה

 

לאחר החדרת השתל קיימות מספר אופציות לפעולה והן תלויות לרוב בנפח העצם:

אם נפח העצם מספיק ניתן לבצע שיקום ביום ההשתלה ולבצע כתר זמני – זה נקרא העמסה מידית.

במקרים אחרים, כאשר ביצוע כתר אינו אפשרי, תהיה תקופת המתנה ולאחר מכן ייחשף השתל מתוך החניכיים ויתבצע שיקום באמצעות כתר. לאחר שנחשף השתל עוברים לשלב בו נלקחות מידות ומורכב כתר זמני (עד שהכתר הקבוע יהיה מוכן) זה גם יעניק את תחושתה של השן העתידית למטופל.

חשוב לדעת שכתר זמני בשיניים יכול להישאר עד מקסימום חצי שנה מאחר והוא צובר רובד חיידקי בקלות רבה ומעלה את הגירוי באזור החניכיים סביבו. חשוב מאוד להבין שהכתר הזמני הוא שלב נוסף בתהליך ויש להמשיך לשיקום קבוע.

הכתר הקבוע שיחליף את הזמני יכול להיות כתר מודבק או מוברג. בנוסף, במקום כתרים בודדים ניתן להשתמש בגשרים על גבי השתלים על מנת לתמוך במספר כתרים יחדיו.

 

חסרונות של השתלות שיניים

 

לאחר שהוחדרו השתלים בהצלחה, הם ישמשו תמיכה מבנית:

  • להרכבת כתרים לשיניים (יחזקו את מבנה הכתר).
  • לשיניים תותבות (בין אם קבועות או נשלפות).
  • לנקודת עגינה ליישור שיניים.
  • לגשרים שמחליפים מספר שיניים.

השתלים הדנטליים מגיעים בשתי צורות הברגה נפוצות: הצילינדר והקונוס. הצורה הנבחרת של השתל היא על פי מידת התאמתו למאפיינים הייחודיים של פה המטופל ואין בהבדלים ביניהם כדי להצביע על שוני באיכות הטיפול.

 

שאלות ותשובות נפוצות בנושא השתלת שיניים

 

מי צריך השתלת שיניים?

כל מי שחש חוסר בטחון כאשר הוא מחייך, מדבר או לועס עתיד להתאים לביצוע השתלת שיניים. שיניים חסרות הנגרמות ממגוון מצבים (בין אם מדובר על מצב של ריקבון טבעי, מחלת חניכיים, טראומה או פגם מולד) הן הקנדידט הקלאסי להחלפה בשתלים דנטליים. שתל יהווה פתרון קבוע לאובדן השן ויכול להשתלב ולסייע לטיפולים אחרים להשגת תוצאות טובות יותר (לדוגמה – תמיכה לגשר דנטלי או לכתר המחליף שן חסרה).

כיום ישנה התקדמות משמעותית בתחום השתלות שיניים (מיני שתלים צרים, לדוגמה, המאפשרים למספר רב של אנשים לבצע את התהליך) המאפשרת לרוב הזקוקים להשתלות לעבור את התהליך בהצלחה. סקירה מחקרית שנעשתה בנושא מצאה כי במקרים של ירידה בגובהה של העצם האלבאולרית השימוש במיני שתלים מפחית את הצורך בהתערבות בהגדלת עצם וכדומה.

כמובן שיש לבדוק כל מקרה לגופו ויש צורך בהתייעצות עם רופא שיניים על מנת לקבוע את הטיפול היעיל ביותר עבורכם והאם תמצאו מתאימים עבור השתלת שיניים. כאשר חסרות מספר שיניים ויש צורך בגשר המחליף מספר שיניים יחד, יתכן ולא יהיה מנוס מהרכבת שתלים שיתמכו בגשר.

 

האם ניתן לבצע השתלה בכל גיל ובכל מצב רפואי?

התשובה היא לא, מכיוון שהשתלות דורשות את צורתה הסופית של העצם ועד גיל 18 ממשיכה העצם בבנייה ובגדילה. לכן לא מבצעים השתלות בגילאים אלו. כאשר מתבגרים ישנם שינויים מבניים אשר חלים בעצמות, וכושר הריפוי הטבעי שלהן נמוך בהשוואה לגיל צעיר יותר, אך אין זה מהווה התווית נגד להרכבת שתלים. גם מטופלים בגילאים מבוגרים יכולים ליהנות מיתרונם הרב של שתלי השיניים, ובמיוחד לאור העובדה כי הם קהל היעד הנזקק להם הכי הרבה.

עם זאת, חשוב לציין שגם מצב בריאותי כמו סכרת לא מאוזנת או לחילופין, שימוש בתרופות כמו ביספוספונטים (המשמשות לטיפול באוסטאופורוזיס), אמנם אינם מהווים התווית נגד חד משמעית לביצוע שתלים, אך מצריכים מחשבה נוספת האם כדאי לבצע שתלים עקב תופעות לוואי שאינן רצויות. לכן, חשוב מאוד לפני בואכם לבצע שתלים לחשוף את הרופא המטפל לכל ההיסטוריה הרפואית שלכם על מנת שיוכל לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורכם.

 

היתרונות של השתלת שיניים

שתלים דנטליים הינם הפתרון העמיד והאיכותי ביותר הקיים היום לאובדן שיניים. תוחלת חייו של השתל עומדת על מעל 10 שנים בממוצע, והמגמה רק מאריכה חיים. בנוסף, מאפשרים השתלים תפקוד והתנהלות יומיומית טבעית של חלל הפה, כאילו מדובר בשן הטבעית שלא הוחלפה מעולם.

מחקרים שנערכו בנושא מצאו כי מטופלים בעלי תותבות שלמות (ללא שיניים כלל) הצליחו להפעיל כוח לעיסה הקטן ב-80% מכוח הלעיסה הטבעי שלהם, לעומת כאלה אשר קיבלו גשר הנתמך בעזרת שתלים בלבד, שלהם יכולת הלעיסה הייתה כמעט זהה לכוח הלעיסה הטבעי.

חשוב מאוד לציין שברירת המחדל בלסת תחתונה מחוסרת שיניים היא ביצוע תותבת על גבי שני שתלים לפחות. זאת על מנת להשיג יציבות ואחיזה יותר טובה של התותבת.

 

השתלות שיניים - מרפאת שיניים בעפולה

 

החסרונות של השתלת שיניים

השתלות שיניים מתבצעות כבר מזה 30 שנה ועם אחוזי הצלחה מרשימים שנמצאים בסימן עלייה ועם זאת אינן מתאימות לכולם. חשוב לזכור כי השתלה הינה פעולה כירורגית לכל דבר ועניין וככזאת מצריכה פרוצדורה פולשנית שלא מתאימה לכל אדם. ישנם אנשים בעלי מצבים רפואיים שלא יוכלו לעבור תהליך של מוצלח ולקלוט שתלים דנטליים.

מי לא מתאים להשתלות שיניים:

  • מתבגרים עד גיל 18 אינם מתאימים להשתלה מאחר ועצמותיהן ממשיכות בבנייה ובגדילה והשתלות דורשות עצם בצורתה הסופית.
  • מטופלים אשר עברו הקרנות באזור הראש ו/או הצוואר (כאשר אזור חלל פה היה גם הוא בשדה הקרינה) אינם יכולים לעבור השתלות שיניים.
  • חולים במחלה ממארת פעילה.
  • אנשים הנוטלים תרופות המדכאות את מערכת החיסון ונמצאים תחת הליך טיפולי שמערב את דיכוי המערכת (דוגמה טיפול ביולוגי).
  • אנשים הנוטלים תרופות ממשפחת הביספוספונטים (ארדיה/פרוליה/זומרה וכדומה) ונשים המטופלות ב'פוסלן'. ישנם מקרים חריגים בהם טיפול באחת התרופות לא יהווה התווית נגד חד משמעית אך חשוב לדווח על כך לרופא השיניים בטרם הטיפולים.
  • חולי סוכרת אשר מחלתם אינה מאוזנת.

בשורה תחתונה – השתלות אינן יוצרות שיניים טבעיות, ולכך מספר סיבות:

  1. שתל צר יותר משן, ולכן פרופיל הבקיעה מהחניכיים הוא קטן יותר. דבר העלול ליצור מרווח גדול מדי בין השיניים, אשר יכול לגרום לדחיסת מזון.
  2. כאמור, שתל מוחדר לעצם ועובר תהליך של חיבור לעצם. אך בניגוד לשיניים, בהן קיימים סיבים המהווים בולמי זעזועים, בשתלים הם לא קיימים ולכן ברגע שמתחיל כאב בשתל הדבר יכול להעיד על כישלונו של השתל.
  3. מחיר – בניגוד לשיניים הטבעיות שלכם, אותן ירשתם בגנטיקה ובחינם, לשתלים יש מחיר.
  4. התוויות נגד: הגיל, המצב הבריאותי של חלל הפה והמצב הבריאותי הכללי עשויים להשפיע על הצלחת התהליך.

 

האם יש חשיבות לאיכות השתלים הדנטליים?

  • משתנה שחשוב מאוד בתחום ההשתלות הינו איכות השתל בו עושה שימוש רופא השיניים. כאשר משקיעים בחומרים איכותיים צפויים לקבל עמידות טובה יותר ושקט נפשי לאורך זמן רב יותר. לצד האיכות עולה גם פרמטר המחיר, ואיכות עתידה להתבטא במחיר. לכן, בבואכם לבצע השתלות אל תתפתו לבחור ברופא המציע את המחיר הנמוך ביותר. תשאלו את עצמכם מדוע המחיר הוא כזה? ואיך זה עתיד להתבטא… אם כעבור שנתיים או שלוש תצטרכו לעבור את התהליך מחדש, אז יצא שכרכם בהפסדכם, ובראייה רחבה תבזבזו יותר כסף, זמן ותחוו יותר עוגמת נפש ואי נוחות.
  • מקום ייצור השתלים הינו פרמטר נוסף שיכול להעיד על איכותם. שתלים המגיעים מאירופה, ארה"ב או ישראל עומדים בתווי תקן ובדיקות מעבדה מתקדמות.
  • חומר הגלם ממנו עשוי השתל הינו טיטניום או זירקוניה, כאשר שתלים העשויים זירקוניה דומים יותר לצבעי השן הטבעית, מה שמוביל לתוצאה הנראית אסתטית יותר.

 

כמה עולה השתלת שיניים

בניגוד לטיפולים אחרים בהם ניתן לקבוע מחיר קבוע, בהשתלות שיניים, המחיר עתיד להשתנות בין מטופל למטופל, וזאת בעיקר בשל ההבדלים בין מצבי הפה השונים בין אדם לאדם. אלמנטים נוספים שעתידים לתת אותותיהם במחיר של שתל הינם: איכות השתלים, עלות הכתרים או הגשר עליו מונח השתל ומחיר הטיפול עצמו (ישתנה בין רופא שיניים אחד למשנהו).

נספק מבט קצר על המשתנים השונים וכיצד באים לידי ביטוי:

מחירים של שתלים דנטליים: ככלל, ישנם המון סוגי שתלים וכאמור איכותם משתנה מאוד. אם אתם חפצים במוצר איכותי שעתיד לשמש אתכם בבטחה לאורך זמן, קחו בחשבון כי הוא יעלה יותר בעת ההשתלה אך יחסוך כסף בטווח הרחוק. שתלים בעלי איכות נמוכה עתידים להינזק בקלות יחסית, וכל תיקון או החלפה יגררו הוצאות מיותרות בעתיד. לקריאה נוספת על סוגי השתלים הקיימים.

  • מחירו של שתל בעל איכות ירודה נע בין 2,000-2,700 ₪ וזה יכלול את עלות הטיפול.
  • שתלים איכותיים יותר ינועו בין 3,500-5,500 ₪.
  • מבנה לשתל אשר מורכב על השתל עצמו יעלה בין 1,100-1,600 ₪ לערך.
  • מחירים אלה אינם כוללים את מחירם של הכתרים המכסים את השתלים (אשר עתידים לנוע בין 2,500-4,500 ₪).

בסקירה קצרה של המחירים ניתן להבין כי מחיר השתלת שיניים יכול בקלות להגיע למחירים הנעים בין 5,500 ₪ לבין 12,000 ₪, ועוד היד על הדופק (ישנם מקרים בהם צריך לבצע פעולות נוספות שיכולות לייקר את המחיר, דוגמת השתלת עצם חסרה וכדומה).

 

מרפאת טל אליהו בעפולה עושה את כל המאמצים על מנת לתת לכם מחיר הוגן, תמורה הולמת ושירות מעולה עבור מיטב כספכם. צרו קשר עוד היום לייעוץ מקצועי וקבלת הצעת מחיר!

 

מהם גורמי הסיכון להצלחת השתלות שיניים?

אמנם רוצים אנו לשמור על עולם אופטימי, אך מחובתנו להביא את המידע האובייקטיבי ביותר שייתן לכל מטופל את התמונה הרחבה ביותר עבור השתלות שיניים. ישנם גורמי סיכון הפוגעים בהצלחת תהליך ההשתלה, ועישון הוא אחד הבולטים בהם.

סקירה מחקרית נרחבת שנערכה בנושא העישון והצלחת ההשתלות הגיעה למסקנה חד משמעית כי עישון הוא גורם סיכון משמעותי, אין זה אומר כי אם אתם מעשנים לא ניתן לבצע השתלות, אלא צריך לזכור כי העישון עשוי לפגוע בעצם התומכת בשתלים. ככל שההשתלה מסובכת יותר (השתלות המשלבות תוספות עיבוי עצם, הרמת רצפת סינוס וכדומה), כך נפגעים סיכויי ההצלחה אצל מעשנים.

גורם נוסף העשוי להשפיע על הצלחת ההשתלה הינו מיקומה. ככלל, הלסת העליונה הינה בעלת סיכון גבוה יותר לכישלון של ההשתלה. נוסף על כך, אם מדובר באזורים אחוריים אשר בהם מצויים שתלים קצרים יותר שנאלצים לעמוד בעומסי לעיסה ביומכאניים גדולים, כך פוחתים סיכויי ההצלחה.

 

תהליך השתלת שיניים

 

האם שתלים זה כואב?

כמובן כי תחושת הכאב הינה אינדיבידואלית, ויש מי שיחוש יותר כאבים מרעהו. אך מניסיון של שנים ניתן לומר כי רוב המטופלים מדווחים שתהליך השתלות שיניים מלווה בפחות כאבים מאשר עקירה. ברוב המקרים דורש תהליך ההשתלה הרדמה מקומית, ולאחר סיום הטיפול יחוש המטופל כאב מקומי קל ותחושת אי נוחות (שהרי 'התעסקו' בפיו וזה נורמלי). עם הכאבים ניתן להתמודד בעזרת משככי כאבים ולחזור לשגרת יומכם.

 

השתלות שיניים ביום אחד

השתלות שיניים ביום אחד זה באמת פתרון פונקציונלי ואסתטי? האם שיניים ביום אחד הם חלום או מציאות? האם מחיר השתלת שיניים ביום אחד משתלם יותר מאשר הטיפול המלא? כולם רוצים מהר ובקלות, אך האם הדברים באמת כל כך פשוטים ומהירים? האם החלום הוורוד אודות שיקום פה ביום אחד יכול להתגשם? נאמר בזהירות שזה לא מדויק ונסביר בהרחבה על כל המשתמע מהשתלות שיניים ביום אחד.

בואו נדמיין את הסיטואציה הבאה – אדם הסובל מחוסר של מספר שיניים או אפילו כולן מגיע למרפאת השיניים וכעבור מספר שעות יוצא עם שיניים קבועות שנראות מיליון דולר, נשמע לכם כמו חלום? כנראה שזה יישאר בגדר כך. גם מי שבחר בהשתלות שיניים ביום אחד יצטרך לבקר מספר פעמים במרפאת השיניים לצורך תכנון מעמיק, הדמיות וכיו"ב.

 

השוואה בין שיטות השתלת שיניים: טיפול קלאסי לעומת השתלות שיניים ביום אחד

השתלות שיניים, בין אם ביום אחד או בין אם במספר טיפולים, מבוצעות בעזרת אותן הפעולות: שתלים לשיניים (שהם בעצם בורג טיטניום) מוחדרים לשורשי השיניים ועליהם מולבשים מבנים שמהווים חיבור בין השן לבין השן הסופית.

השתלת שיניים "קלאסית" תיארך בין חודשיים לשלושה בלסת התחתונה ובין ארבעה לשישה חודשים בלסת העליונה, כאשר כל אותו הזמן תעטר את האזור שן זמנית עד הרכבתה של הקבועה.

לחילופין, בהשתלות שיניים ביום אחד, הנקראות בעגה המקצועית "העמסה מיידית", המבנה מולבש מיד לאחר החדרתם של שתלים דנטליים ללסת, ושן העשויה מכתר חרסינה או זירקוניה מורכבת על המבנה, ומחוברת לשן כתר זמני למשך כמה חודשים עד אשר השתלים יקלטו, ורקמת החניכים תחזור לקדמותה לאחר הפרוצדורה הניתוחית שנעשתה בהם.

לפיכך, הזמן הקצר לקליטת השתל אינו מאפשר יציבות ביולוגית אלא רק אחיזה מכנית הנובעת מחיכוך מתמשך בין עצמות הלסת לשתלים. כפועל יוצא של ההעמסה המידית מופעלים עומסים כבדים על השתלים, בזמן שהם אינם מחוברים כראוי לאזור החניכיים. התוצאה – קיצור אורך חייו של השתל הדנטלי וסיכון גבוה יותר להצלחת הטיפול.

מנגד, בהשתלות שיניים "קלאסיות" השתלים זוכים לזמני ריפוי ארוכים יותר והרקמה קולטת את השתל בצורה טובה ואיתנה ומתאחה יחד אתו, בתהליך הנקרא אוסטאואינטגרציה.

 

חסרונות של השתלות ביום אחד

 

האם שיטת all on 4 היא מומלצת?

חשוב לציין כי ישנה שיטה פופולרית נוספת במשפחת השתלות השיניים ביום אחד, הנקראת אול און 4, שיטה השנויה במחלוקת בקרב רופאי שיניים רבים ובה תומך שתל אחד במספר רב של כתרים ונאלץ לשאת בעומס רב ומעמיד את כל הצלחת הטיפול בסכנה. שמו של הטיפול נגזר מארבעה שתלים המוחדרים בהטיה, שניים בלסת העליונה ושניים בתחתונה, והם נושאים בעומס כל הכתרים.

 

מה החסרונות הנוספים של השתלות שיניים ביום אחד?

חסרונות נוספים של השתלות השיניים ביום אחד הם הסיכון הגבוה לשברים בשיניים ואף לאובדן מוחלט שלהן, וזאת בעקבות קליטה לא טובה של שתל מהסיבות המוזכרות לעיל. גם שכיחותן של דלקות שיניים גבוה יותר אצל המבצעים שיקום פה ביום אחד, שלא להזכיר את כאבי השיניים העתידים להופיע.

 

כמה עולה השתלת שיניים ביום אחד?

מחיר של השתלות שיניים ביום אחד עשוי להשתנות בין רופא שיניים אחד למשנהו, ובחלק מהמקרים יכול להיות המחיר נמוך יותר מזה של השתלות שיניים בתהליך הארוך, מכיוון שמדובר במספר ביקורים נמוך יותר מזה הדרוש בביצוע הפעולה הקלאסית. יחד עם זאת, צריך לזכור שטיפול בדלקות שיניים, סיכון מוגבר שיכול להוביל לטיפולי שיניים נוספים ואובדן שיניים עלול להתבטא במחיר גבוה הרבה יותר בטווח הארוך. לכן, אל תיקחו את מחיר השתלות שיניים ביום אחד כפרמטר המרכזי לפיו אתם מחליטים על סוג הטיפול.

 

השתלות שיניים בעפולה – זה עתיד להוזיל את המחיר!

מרפאת שיניים בעפולה, טל אליהו, ממוקמת באזור נוח ונגיש. מרפאתנו מציעה טיפולים במגוון תחומים, בהתאמה אישית ומלאה לצורכי המטופלים. השתלות שיניים בעפולה מתבצעות בהתאם לצורכי הלקוח, תקציבו והצורך האסתטי והבריאותי של הלקוח. אל תתפשרו בכל הנוגע לבריאות הפה ואל תהססו לקבוע בדיקה ראשונית וייעוץ מלא למען עתיד דנטלי בריא. אנא פנו אלינו בכל שאלה בנושא השתלות שיניים או קבעו תור לפגישת ייעוץ ראשונית. אנחנו כאן בחיוך, בשבילכם ואתכם!

ד״ר טל אליהו
ד״ר טל אליהו

רופא שיניים בוגר הדסה משנת 2011. בעל ניסיון רב בטיפולי אסתטיקה ושתלים. ד"ר אליהו עבר השתלמויות רבות בנושא של אסתטיקה והשתלמויות על ידי מיטב המומחים בארץ ובעולם בנושא שתלים וכירורגיה זעירה, מניפולציה של רקמה רכה וכן שימוש בשתלים קצרים.

שתפו את המאמר עם חברים:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
את אלה לא כדאי לך לפספס
חיפוש
מרפאת שיניים ד"ר טל אליהו

מרפאת שיניים בעפולה עם שירות בגובה העיניים ומגוון טיפולים מתקדמים: השתלות שיניים, שיניים תותבות, סיבי זכוכית, ציפוי חרסינה, onlay, הלבנת שיניים בלייזר וכמובן טיפול מסור ואדיב לפה והחניכיים. צרו אתנו קשר בטלפון 072-393-7684 או בטופס המופיע מטה.

למידע וייעוץ מקצועי צרו קשר!
רוצים שנחזור לעוד מידע ויעוץ מקצועי?
למידע וייעוץ מקצועי